marți, 3 mai 2011

BIBLIOTECA VIE DIN NOU IN BRASOV !


Anul acesta House of Angels sprijina organizatorii evenimentului Biblioteca Vie in actiunea de popularizare si promovare a acestei actiuni in comunitatea brasoveana.
Asociatia de Servicii Sociale Scut, cu sprijinul Asociatiei House of Angels si Centrului Cultural Reduta, organizeaza in perioada 20-22 mai 2011 evenimentul Biblioteca Vie. Acesta se va desfasura intre orele 10 si 17 la Centrul Cultural Reduta.

Biblioteca Vie isi propune sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni. Esenta evenimentului se poate exprima prin urmatoarele cuvinte: “Intalneste-ti prejudecata!”. De multe ori diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, de cele mai multe ori aceste diferente duc la discriminare, suspiciune si respingere.
  
Cartile din Biblioteca Vie sunt persoane reale apartinand unor categorii extrem de diverse si variate despre care exista anumite prejudecati sau stereotipuri (detinut, persoana cu dizabilitati, actor, astrolog, ecologist, etc.). Ele au acceptat sa vina si sa vorbeasca celor interesati despre experientele si modul lor de viata. Cititorul ia cartea si o “citeste” timp de 30 de minute.
Pe parcursul celor 3 zile de desfasurare invitam pe fiecare brasovean sa intre in contact cu oameni si experiente diferite. Va asteptam la Centrul Cutlural Reduta! Intrarea va fi libera.

In octombrie 2010 la Biblioteca Judeteana “George Baritiu” a fost pentru prima oara cand acest eveniment a fost organizat astfel incat TOTI brasovenii sa poata participa in calitate de Cititori. Rezultatele au fost peste asteptari. Peste 600 de brasoveni au participat ca si Cititori ale celor 57 de Carti, in majoritatea lor tineri care au acceptat provocarea de a se intalni fata in fata cu Cartile Vii si de a vedea intr-adevar daca acestea sunt asa cum isi inchipuiau.

ASOCIATIA DE SERVICII SOCIALE SCUT lanseaza un apel de participare la evenimentul BIBLIOTECA VIE. Asteptam cu interes reprezentanti din urmatoarele grupuri sau profesii: rromi, medici, piloti, exploratori, piloti, bucatari, maghiari, sasi, artisti plastici, fotografi, barmani, ecologisti, fosti consumatori de droguri, blonde, hairsylisti, antropologi, oameni de afaceri. Suntem deschisi si catre noi propuneri :)! Daca in organizatiile dumneavoastra exista persoane interesate sa participe la acest eveniment , fie in calitate de Carti Vii fie ca si voluntari, va asteptam sa ne contactati cat mai curand  la datele de contact de mai jos.

Pentru alte informatii:

-          Raluca Bratu – Asociatia Scut, coordonator proiect Biblioteca Vie
TEL: 0751.093.621 email: ralucamircescu@yahoo.com
-          Lucian Iuga – Asociatia House of Angels, coordonator promovare proiect Biblioteca Vie
TEL: 0724.859.013/0767.322.223 email: pr@houseofangelsfoundation.org  
-          Ioana Serb – Asociatia Scut, director executiv
TEL: 0751.093.620 email: ion_as@yahoo.com

WWW.HUMANLIBRARY.ORG