miercuri, 20 aprilie 2011

Creatorii Handmade ce au participat la workshop-uri

 


Ally in Graphicland
Creator: Alexandra Zgondea

"Ally in Graphicland" a iesit timid la iveala in martie 2009. Am dorit prin ca prin obiectele pe care le realizez sa ofer o alternativa la productia de masa, care de multe ori mi se prezinta atat de rece, generala si insensibila. Graphicland, in viziunea mea este un taram insorit si plin de lucruri vesele, nascut din vise si lucruri frumoase descoperite in cele mai banale locuri si intamplari cotidiene...Un loc in care lucrurile create de mine au intentia de a inlocui orice chip posomorat cu un zambet sincer de veselie si care de cele mai multe ori au puterea de a face ziua mai frumoasa celor care indraznesc sa ii treaca pragul. Gama de obiecte pe care le realizez este variata si in continua dezvoltare, cuprinzand: pernute decorative, cutii de bijuterii, seturi de ceai, copruri de iluminat, tablouri si ilustratii, jucarii, accesorii si bijuterii. Diversitatea temelor abordate si a materialelor folosite vine din convingerea mea legata de creativitate, pe care o vad ca fiind un ingredient necesar procesului perpetuu de evolutie personala.  


Agat Art
Creator: Agata Secelean

Am absolvit Universitatea Naţională de Artă Bucureşti , secţia scenografie, apoi după o perioadă am revenit  în Braşov. De atunci am realizat scenografia mai multor piese la Teatrul Sică Alexandrescu şi la Centrul Cultural Reduta. Am început mai târziu să fiu interesată de designul de bijuterie. Prima colectie de bijuterii, s-a numit “Vintage”. În ceea ce priveste bijuteriile create de mine, o parte din ele sunt pictate manual. Am continuat să creez mai multe colecţii, fiecare pornind de la un concept diferit. În acelasi timp m-am ocupat  de  grafică si ilustraţie.Am avut expoziţii personale şi am participat la mai multe expoziţii de grup in Braşov şi în alte oraşe. Am lucrat ca scenograf şi la o piesă pentru copii,” Harap Alb”,  la Teatrul din Braşov. Pe lângă actori apareau pe scenă şi păpuşi. M-am gandit ca în acest proiect sa folosesc o parte din experienţa dobandită la acea piesă şi să îi învăţ să facă nişte păpuşi simple.


Galeria Creativ
Creator: Raluca Sabau

Activez in domeniul handmade de aproximativ 2 ani de zile. Ma implic atat in domeniul social cat si comunitar. Orfelinate, sate de etnii diferite care au beneficiat de ajutorul meu in acest domeniu. In prezent ma ocup cu organizarea de cercuri de creatie pentru copii. De ce am ales acest domeniu? Deoarece tot ce am facut pana acum se impletea oarecum cu handmade asa ca am decis deocamdata sa ma dedic acestui domeniu de activitate. Motivatia mea este schimbarea. Schimbarea care se produce in omul ducandu-l din lumea lui agitate si plina de grija intr-o alta lume de liniste si confort psihic.

Freelancer
Creator: Roxana Stan

  Activitatea mea in domeniul handmade este strict un hobby,modul meu de a ma relaxa.A fost o reala placere sa impartasesc copiilor aceasta experienta si am fost placut surprinsa sa vad ca au fost interesati sa continue. Colaborarea cu educatoarea de la centrele de plasament e m-a ajutat mult. Copiii au fost receptivi,cuminti si creativi. Am lasat imaginatia LOR sa isi spuna cuvantul si am constatat ca a iesit ceva frumos. Multumesc.Freelancer
Creator: Monica Stanila

  Sunt tehnician dentar si  mi-au placut dintodeauna lucrurile facute de mana,totul a inceput dintr-o joaca cand o coleg de-a mea( Roxana Stan) a adus primele forme de ipsos (prin 2008 cred) si am inceput sa le pictam, dupa care colegii si prietenii au zis ca avem talent si uite asa am transformat acest hobby intr-o mica afacere. Avand si un loc de munca cu mult zgomot, pe mine aceasta noua activitate ma deconecteaza , relaxeaza si  ma ajuta sa imi pune in practica imaginatia si simtul artistic. Ce anume ma motiveaza??? Expresia oamenilor si multumirea lor, imi place sa aduc zambetul pe fetele oamenilor. In plus , invat repede si imi plac copii foarte mult.

Creative-Art
Creator: Calin Beatris 

Magazinul Creative-Art a luat nastere din pasiunea mea pentru arta  in toate manifestariile sale: pictura, grafica, decorativa. Am studiat pictura ... apoi cu pasi repezi am activat in domeniul graficii si nu in ultimul rand al animatiei 3D. In decursul drumului meu am intalnit oameni care mi-au demostrat ca  puterea de a creea apartine tuturor si fiecarui individ. De aceea  imi propun sa  incurajez pe fiecare in  libertatea de exprimare, in cercetarea "diferitului", a tot ce este "altfel" pentru a deveni ceva inedit. De aici si motto-ul BE CREATIVE MAKE ART. In afara de a furniza materia prima propriu-zisa Creative-Art ofera cursuri de creativitate pentru cei mici cu varste cuprinse intre 4-10 ani. Va asteptam pe Nicolae Balcescu ,nr 58 pentru a va redescoperi.
Freelancer
Creator: Gabriela Mardare

Mama a 2 copii, din care unul cu Sindrom Down, am inceput sa fac activitati handmade de curand cu gandul de a-mi implica si copiii si a le dezvolta latura artistica. Ca activitati desfasurate se pot aminti ateliere de lucru pentru confectionarea tablourilor, pe diferite suporturi (ipsos, lemn, panza), a ceasurilor si lumanarilor prin tehnica servetelului. Experienta de a lucra alaturi de copiii din centrele de plasament este uimitoare, dorinta lor de a invata lucruri noi este impresionanta, iar caldura cu care am fost primiti de neimaginat. Implicarea societatii civile in astfel de proiecte ar trebuii sa fie mai activa pentru a da o sansa in viitor acestor copii minunati. Pentru mine a fost prima experienta de felul acesta, insa cu siguranta nu si ultima.

Freelancer
Creator: Paul Zgondea

 Origami pentru mine este un hobby, obiectele pe care le creez fiind de obicei cadouri sau experimente personale. Am fost motivat sa impaturesc hartie pentru ca reusesc astfel sa imi exersez rabdarea si meticulozitatea iar rezultatul poate fi de multe ori spectaculos. In timp ce ii invat pe copii aceasta tehnica imi place sa cred ca ii ajut  sa fie mai pozitivi si le sporesc increderea in sine. Am mai publicat o parte din lucrarile mele origami aici : www.allyingraphicland.comFreelancer
Creator: Danciu Adina si Marita Simona

Afland de pe internet de acest program artistic de voluntariat, ne-am format ca si grup pornind de la idea de a ne oferi cunostiintele artistice copiilor care vor participa. Adina: Activitatea de handmade am  inceput-o din nevoia de a crea ceva unic si deosebit pentru popria-mi nunta. Astfel am  realizat plicurile, cardurile si marturiile pentru acel eveniment. Am observat ca toata lumea a fost entuziasmata de creatiile mele si atunci am realizat diverse obiecte promotionale si pentru alte evenimente ajungand sa-mi realizez propia-mi mapa de lucrari. Impreuna cu Simona ne-am oferit voluntare cu scopul de a ajuta copii sa-si descopere latura artistica. Asadar pornind de la invitatii de nunta, felicitari, broderie, caligrafie, in cazul meu si margele, croitorie, pictura in cazul Simonei, inarmate cu multa creativitate si rabdare am ajuns sa ne regasim in tehnicile artistice Handmade.