vineri, 15 aprilie 2011

Expozitie Handmade pentru Sarbatoarea de Pasti


In perioada 18 – 22 aprilie 2011 Expozitia “Handmade pentru Sarbatoarea de Pasti” va fi deschisa publicului la Galeria Hora pe str. Postavarului nr.16 unde vor putea fi admirate sau achizitionate obiectele artizanale realizate in urma acestui Program derulat de Asociatia “House of Angels”.S-au implicat in acest proiect prin sustinerea unor workshop-uri in centrele de plasament 10 Creatori handmade din Brasov insotiti de voluntarii Asociatiei House of Angels, in perioada 12 martie – 03 aprilie 2011

Workshp-urile au avut loc in week-end . Durata unui atelier a fost de aprox. 2 ore, copiii si educatorii fiind incurajati sa continue activitatea si dupa terminarea atelierelor.  In multe cazuri creatorii handmade au revenit in centre dupa workshop-ul initial pentru  activitati de finisare  sau incheiere a lucrarilor. Voluntarii House of Angels au participat la aceste ateliere  si s-au implicat activ sprijinind creatorii in lucrul cu copiii, ulterior intocmind si un raport de observatii. 

 “Handmade pentru Sarbatoarea de Pasti” – au fost implicati in acest program creativ-educativ 310 copii din 17 centre de plasament aflate in grija Directiei Generale de Asistenta Sociala şi Protectia Copilului Brasov. Implicarea copiilor si educatorilor in program a fost excelenta, cei mici au fost extrem de receptivi si bucurosi pentru ca au experimentat lucruri noi, creatorii si voluntarii au comunicat foarte bine si cu asistentii sociali iar rezultatele workshop-urilor sunt intr-adevar surprinzatoare. A fost realizat un numar foarte mare de obiecte handmade ce au ca tema Sarbatoarea Sfintelor Pasti.

Obiectivele programului handmade pentru Sarbatoarea de Pasti:
1. Realizarea unor obiecte artizanale de către copiii si educatorii din centrele de plasament împreună cu un grup de Creatori Handmade din Brasov. Prezentarea lucrarilor handmade realizate de copii cu ocazia Sarbatorilor de Pasti (17 – 22 aprilie 2011). Creatiile din aceasta campanie vor fi expuse publicului in presa si pe internet.
2.Transmiterea valorilor educaţiei non-formale în rândul copiilor şi educatorilor precum şi  încurajarea creativităţii. De aceea este important ca educatorii din centrele de plasament să fie implicaţi în mare măsură în activităţile desfăşurate de echipa noastră, pentru a le continua ulterior. Atelierele desfăşurate au un rol demonstrativ şi recomandăm continuarea acestora şi după încheierea proiectului.
3. Achizitionarea obiectelor artizanale din aceasta campanie de catre agentii economici. Din fondurile stranse vor primi cadouri de Pasti copiii si educatorii. Propuneri pentru cadouri: jocuri de perspicacitate si jocuri educative
4.. Evaluarea impactului proiectului la nivel psiho-comportamental.  Continuarea proiectului  sub forma unui program de socializare prin “Tehnica Artei Combinate”

Necesitatea acestui Program :
         Reintegrarea copiilor din centrele de plasament in activitatile comunitatii locale.  House of Angels creaza programe creativ-educative  pentru copiii si adolescentii institutionalizati . 
         Putem contribui la formarea  acestor tineri  prin  transmiterea  in randul lor a unor idei precum “munca din placere” - “pasiune pentru imaginatie si creatie ”,  “dorinta de a invata lucruri noi” si nu in ultimul rand “apreciere pentru rezultate deosebite”.
         Proiectul nostru oferă  în primul rând copiilor din centrele de plasament ocazia de a ieşi din rutina zilnică, le antrenează creativitatea, gândirea, autocunoaşterea şi stima de sine şi încurajează educaţia non-formală

Centre care au participat la Programul “Handmade pentru Sarbatoarea de Pasti”: CP Rupea, CP Dacia, . CTF Dale Sacele, CTF Noi Orizonturi Sacele, CP Aurora Codlea,  CP Albina Codlea,  CTF Donald Harman, CTF Peter Pan Lunca Calnicului, . CTF Patrik Harman, . CTF Arlechin Tarlungeni, CTF. Lizuca Tarlungeni, CTF Patrocle Tarlungeni, CTF Brebenel Rasnov, . CTF Bamby Zarnesti, Sf. Maria Brasov, CRU Domino Ghimbav. Creatorii handmade si voluntarii House of Angels au predat tehnici creative copiilor si tinerilor institutionalizati cu varsta intre 2 si 21 ani.

Tehnici predate: tehnica servetelului, ceasuri pictate manual, felicitari de pasti si oua pictate, icoane pe sticla, origami, lumanari ornate, pahare de lumanari pictate, papusi textile, lucrari in ghips precum suporturi de oua, suporturi de lumanari, figurine  - toate pictate manual.

Va invitam sa admirati obiectele realizate cu tehnicile descrise anterior la Galeria Hora, str. Postavarului nr.16 in Saptamana Mare a Pastelui 18 -22 aprile, in fiecare zi intre orele 11:00 – 19:00. Puteti achizitiona lucrarile acestei campanii ajutandu-ne sa le facem o bucurile copiilor ce au participat la acest program. Din banii stransi pe aceste lucrari vor fi achizitionate cadouri pentru beneficiarii acestui program: 310 copii si tineri institutionalizati.