vineri, 10 decembrie 2010

Judith Wunderlich

Judith Wunderlich-Pop s-a nascut in anul 1961 in Cluj si a inceput studiul muzicii  sub indrumarea tatalui sau, profesor de vioara la Liceul de Muzica .
Incepe sa descifreze tainele harpei la varsta de 10 ani la acelasi liceu .Intre anii 1980-1984 , urmeaza cursurile Conservatorului Ciprian Porumbescu Bucuresti, la clasa renumitului harpist Ion Ivan Roncea .
  Dupa finalizarea studiilor universitare isi incepe activitatea ca si instrumentist in cadrul orchestrei Filarmonicii din Ploiesti, din anul 1985 canta in orchestra Operei Brasov, iar din 1989 este solist instrumentist la Filarmonica Brasov .
    A fost membra a Orchestrei Europene in Tarragona Spania, alaturi de care a participat la numeroase turnee intre anii 1993-1997, in Spania, Italia, Rep. Moldova .
  A fost solista filarmonicilor din Cluj-Napoca, Brasov, Tg.Mures, Sibiu si Ploiesti sub bagheta dirijorilor Aurel Niculescu, Dorel Pascu, Cristian Brancusi, Emil Simon, Horia Andreescu, Emanuel Elenescu, I.Ionescu Galati, F.Pierre Descamps si Cristian Mandeal . S-a facut remarcata pt. interpretarea Conc. in Do major pt. flaut, harpa si orchestra de W.A.Mozart avand ca parteneri flautisti renumiti din tara si de peste hotare : G.Costea , P.Yves Artaud(Franta), Goran Marcusson (Suedia)si Janos Balint (Ungaria).
  In anul 2007 a fost invitata la prima editie a Festivalului de Harpa din Romania si totodata la aniversarea a 100 de ani de harpa in tara noastra .Cu acesta ocazie a sustinut un recital alaturi de alte harpiste din tara si din strainatate  pe scena Univ.Nationale de Muzica din Bucuresti .